אורח חיים בריא הוא ערך נרכש, ואין טוב יותר מלהנחיל אותו כבר בגיל הרך. משאת נפשי כאשת חינוך היא ליצור סביבה חינוכית מקדמת בריאות. את ההשראה למדיניות מקדמת בריאות שאבתי מאהבתי וניסיוני הקולינרי והתפיסה כי ניתן לעודד בריאות בקרב ילדים בגיל הרך באמצעות דרכי הוראה מגוונות ועשירות.
הילדים ב" Little Steps" נחשפים למגוון רחב של חומרי גלם בריאים המהווים את הבסיס לתזונה היומית בגן: ירקות טריים בחמישה צבעים, קינואה, עדשים, עלים ירוקים, דגנים מלאים, בורגול, שיפון ושמנים מן הצומח. המזון המעובד ושמן הטראנס לא קיימים בתפריט של הפעוטון.
יצר הסקרנות הוא אבן היסוד בהתפתחות הקוגניטיבית בגיל הרך. ילדים מתעניינים בתהליכים ותוצרים, ולומדים דרך התנסות וחווית למידה עצמאית. לשם כך, הילדים ב"Little Steps" מתנסים במשימות בישול עצמאיות דרך משחקים ואתגרים מוכרים וחדשים. המטרה היא לנצל בחכמה את סקרנותו הטבעית של הילד ולאפשר לו לספוג הרגלי אכילה בריאים ומגוונים כחלק מאורח חיים בריא ופעיל.
הפעוטון הוקם מתוך תשוקה ליצור שינוי בתפיסת הסביבה החינוכית ותפקידה של הדמות החינוכית בגיל הרך. הפעוטון שואף להציע מרחב חינוכי צעיר, ירוק ועוטף, תוך הקניית כלים אינטלקטואלים, חברתיים ורגשים המותאמים לצרכיו הייחודיים של הילד.